Flandrijski govedar spada u grupu: Pastirski psi i psi terači stoke. Težina: 27-41kg, visina: 56-71cm, boja: crna, siva.

Opis rase
Flandrijskog stočarskog psa zovu i belgijski stočar, potiče i Flandrije, pokrajine koja se nalazi između doline reke Lis i obale mora. Ovaj čupavi pas je simbol hrabrosti i dostojanstva u Belgiji. Uši mu se tradicionalno kupiraju. Odogojen je kao seoski pas od nekoliko vrsta radnih pasa, sa tendencijom stvaranja psa sposobnog za obavljanje mnogih poslova. Koristili su ga u lovu, na teškom tlu, kao čuvara stada, goniča stoke, kao i čuvara imovine i ljudi. O prvom standardu pričalo se još 1912. godine, ali usvojen je tek posle Prvog svetskog rata kada ga je uobličio belgijski nacionalni Klub ljubitelja flandrijskih stočarskih pasa. 

Karakter i nega
Nastao je od starih oštrodlakih rasa. Dlaka flandrijskog stočarskog psa pruža mu sigurnu zaštitu po svim vremenskim uslovima. U Belgiji se uši flandrijskog stočarskog psa tradicionalno kupiraju samo da bi opasnije izgledao. Ovaj pas ponekad može biti agresivan, ali je u suštini miran, osećajan, vrlo inteligentan, otporan i pouzdan. Izuzetno je veran svojoj ljudskoj porodici i lako shvata dresuru. Ali, potrebno mu je mnogo kretanja i svakodnevno četkanje. Njegov izgled, koji se može učiniti i opasnim, ne odgovara blagoj i postojanoj naravi. Uglavnom ga drže kao kućnog ljubimca ili psa za izložbe. 

Video o rasi Flandrijski govedar


Google oglas


Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.

Oglasi za najtaženije rase: