Južnoruski ovčar spada u grupu: Pastirski psi i psi terači stoke. Težina: 48-50kg, visina: 60-65kg, boja: bela, bledo-siva.

O rasi
Postoje četiri podvrste ruskog ovčara: srednjeazijski, južnoruski, stepski i transazijski. Svi su potomci špiceva koji su ukrštani sa lokalnim psima kako bi nastali psi koji će dobro da podnesu hladne ruske zime. Svi su odlični čuvari stada i imovine, a često ih koriste i za čuvanje vojnih logora. Vrlo se retko mogu videti van granica Rusije. Najmanje je poznata stepska vrsta. Južnoruski ovčar nastao je u krimskom području i izglead kao staroengleski ovčarski pas. Srednjeazijski ovčar je snažniji i čuva stado od vukova i pljačkaša i verovatno potiče od mastifa. Transazijski pas dolazi iz okoline Kavkaza i isto tako ima mastifa među precima. Njegov dugački rep retko se skraćuje. Stepskog ovčara možete naći u pustinjskim predelima severnog Kavkaza kao i u nizijama oko Kaspijskog mora. To je pas četvrtaste građe tela i dugih nogu, ali nešto lakši od drugih.

Karakter i nega
Iako kažu da je inteligentan i da se lako može dresirati, ovo je tvrdoglav pas, neustrašiv čuvar i ne preporučuje se da ga držite kao kućnog ljubimca. Najlakše se može dresirati južnoruski ovčar. Svima je potrebno mnogo kretanja i često četkanje. 


Google oglas


Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.

Oglasi za najtaženije rase: