Spada u grupu: Pinčeri, šnauceri, molosi, švajcarski pastirski. Težina: oko 80kg; 
Visina: ženke- oko 75cm, mužjaci-oko 80cm;
 Boja: Bela, ima nepravilno raspoređene fleke po telu, ali jasnih kontura. Uši su im uvek obojene. Kraj repa i krajevi nogu su im beli.Najcenjenije boje, po redosledu važnosti su: čisto bela ili snežnobela, sa srednje sivim ili intenzivno zlatnožutim flekama: braon, crna, srebrno-siva, svetlo-bež, "arena" (žuto-peščana) mramorasta.

Istorijat: Poreklom sa južne padine Pirineja, ovaj pas čuvar se često meša sa pirinejskim planinskim psom, čiji je zapravo blizak rođak. Može da se pretpostavi da su se u okviru iste rase molosa sa Pirinejskih planina, razvile dve rase, svaka od njih manje ili više izolovana na svojoj padini, francuskoj ili Španskoj.
I ovaj mastif je takođe bio pas čuvar stada, kojem su sekli uši i rep da bi onemogućili napadačima da ga ščepaju. Pirinejski mastif je danas postao pas čuvar čije držanje posebno odvraća od napada.

Izgled i karakter: veliki, hipermetričan, srednje dug pas. Veoma je srazmeran, izrazito snažan i mišićav. Nežan, miran, blagorodan i naročito inteligentan, on je u isti mah hrabar i krvoločan prema strancima pred kojima nikada ne uzmiče. U svom odnosu sa drugim psima on je blagonaklon, svestan svoje naročite snage.


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.


Pet Shop i veterinarska apoteka

Pogledajte našu preporuku za pet shop i veterinarsku apoteku

Oglasi za najtaženije rase: