Uvek ste želeli ljubimca, ali živite u stanu. Nedostatak dvorišta i prostora ograničava Vaš izbor krznenog saputnika, ali ne i mogućnost da ga imate. Postoje rase pasa koje su pogodne za ove životne uslove, a pružaće Vam divno društvo, ljubav i naklonost.

Maltezer - Ova rasa važi za rasu koja je privržena vlasniku. Vrlo su inteligentni i vole igru. Prednost ovog psa je to što će redovno četkanje znatno smanjiti problem dlaka, jer ova rasa ne menja dlaku sezonski, a i dlaka im je vrlo slična ljudkoj kosi. Nemaju podlaku, tako da su savršeni izbor ukoliko se borite s alergijama.

Jorkširski terijer - Ovaj naizgled mali i pitomi pas ima pravu dušu terijera lovca. Ukoliko vodite računa o redovnom održavanju, ova rasa će Vam takodje biti pogodna, jer se ne linjaju. Karakteriše ih svilenkasta i mekana dlaka.

Šnaucer - Ovi psi nemaju tipičan miris pasa, pa je to pogodnost. Nežni su prema deci i druželjubivi, pa će Vaše mališane posebno voleti. Iako je patuljasti šnaucer dobra rasa za stan, nemojte zaboraviti da zahteva redovnu šetnju jer ih ne drži mesto.

Jazavičar - Ovo je pas koji uživa pažnju vlasnika, tako da je idealan ukoliko imate decu. Dlaka Vam kod ove rase takođe neće praviti problem, ali se preporučuje trening, kako bi manje lajao.

Engleski buldog - Iako važi za psa koji izgleda namrgođeno, ova rasa je izuzetno nežna. Takođe se preporučuju ukoliko imate decu jer su ovo psi koje karakteriše strpljenje. Izgledaju sanjivo, a takva im je i priroda. Često dremaju, tako da ne prave buku.