Najslađa rasa pasa na svetu - Boo


Pomeranski špic ili Pomeranac spada u grupu patuljastih pasa. Mali, živahni i atraktivni psići koji plene svojom pojavom.
Najpopularniji predstavnik ove rase je Pomeranac koji se zove BOO i koji je odavno pobrao simpatije što mlađe, tako i starije populacije. Odlikuje ih duga i gusta dlaka koja, ukoliko se ne šiša daje lisičasti oblik ovome prelepom psiću, dok se šišanjem dobija medvedasti izgled ali se takođe tim putem i uništava njegova dlaka.

Potrebno je svakodnevno četkanje unazad i kupanje jedanput mesečno. Inteligencija, živahnost, zanimljivost... samo su neke osobine koje ovoga mališana izdvajaju od ostalih rasa.
Cena ovoga psa zavisi od kvaliteta njegove dlake, porekla, pedigrea... Cene se krecu i do 20.000 eura za psa koji je šampion više država. Pomeranci su luksuzni psi i nisu za svakoga.
U Srbiji je moguće naći lepe primerke ove rase po ceni koja se izražava kvalitetom. Najpopularnije boje su oranž, bela, crna, black and tan, party color...
Psi sa tamnijom dlakom (npr. crna) imaju najjaci gen i njihova dlaka je najgušća i najkvalitetnija i kao takva može da se obilkuje i šiša na razne frizure.
Ishrana i dalji odgoj ove prelepe i nimalo zahtevne rase je jako bitna u životu jednog špica a svaki dobar i savestan odgajivač će Vam dati dobre i korisne savete o daljem odgoju ove rase, ukoliko se odlučite baš za ovoga malenog medvedića.

Za ProdajaPasa.com piše odgajivač ove rase, a na sledećem linku možete videti njegove oglase ukoliko ste zainteresovani za kupovinu:
http://www.prodajapasa.com/korisnik_teddy-toys_19556.html