Pored toga što su psi divno društo i što s pravom nose titulu čovekovog najboljeg prijatelja, psi su i dobri čuvari Vašeg doma. Ukoliko Vam je potreban čuvar, ovo su rase pasa podobne za ovaj zadatak.

1.Nemački ovčar

Nemački ovčar ili vučjak, je rasa pasa selektovana i odgajana za čuvanje stoke, pre svega ovaca. Nemački ovčar bi trebalo da bude smiren, stabilan, siguran u sebe, miran i oprezan. Važi za psa koji poseduje vrline kao što su hrabrost, borbenost i oštrina.

Pronađite Nemačkog ovčara za sebe: http://www.prodajapasa.com/oglasi_nemacki-ovcar_28.html

2.Kavkaski ovčar

Kavkaski ovčar je rasa pasa koja je popularna u Gruziji, Azerbejdžanu, Jermeniji i u oblastima severnog Kavkaza. Autentični kavkaski ovčar je takođe pas za čuvanje stoke, i karakteriše ga urođeno nepoverenje prema strancima. Ukoliko Vam je potreban objekat koji se čuva, ovo je rasa za vas.

Pronađite Kavkaskog ovčara za sebe: http://www.prodajapasa.com/oglasi_kavkavski-ovcar_68.html

3.Argentinski pas

Ovaj pas je osmisljen pre svega kao dobar lovac i čuvar, ali istovremeno i kao porodični pas. Argentinski pas je odličan čuvar kuće jer je lojalan porodici, dobar je sa decom jer ima visoku toleranciju na bol i voli pažnju vlasnika.

Prodađite Argentinskog psa za sebe: http://www.prodajapasa.com/oglasi_argentinski-pas_49.html

4.Šarplaninac - YU ovčarski pas

Izuzetan čuvar što je deo njegovog instinkta. Hrabar i odlučan. Lojalan je gospodaru i porodici sa kojom živi. Nepoverljiv prema strancima, ali čoveka ne napada bez razloga. Vekovima je korišćen kao zaštitnik stada.

Pogledajte sve oglase za ovu rasu: http://www.prodajapasa.com/oglasi_arplaninac-yu-ovcarski-pas_92.html

5.Pirinejski mastif

I ovaj mastif je takođe bio pas čuvar stada. Ovaj inteligentan pas je koliko hrabar toliko i oštar prema strancima prema kojima ne oseća strah. Posvećeni su porodici, tako da ih odlikuje žrtva ukoliko je potrebno zaštititi vlasnika.

Trenutno nemamo oglasa za ovu rasu, pogledajte više o rasi na sledećem linku: http://www.prodajapasa.com/rasa_pirinejski-mastif_83.html