Poznat i kao: Akita, američka akita. Spada u grupu: Pinčeri, šnauceri, molosi, švajcarski pastirski. Težina: 34-54kg, visina: 61-71cm, boja: sve boje i kombinacije.

Akita potiče iz Japanske pokrajine Tohoku, provinciji Akita na ostrvu Honšu, i kasnije je mešana sa mastifom i tosom.. Akita inu na japanskom znači veliki pas, a poznati su po velikoj privrženosti ljudima. Akita inu je stekla svetsku popularnost posle drugog svetskog rata a poznata je priča o Akiti koja je godinama posle smrti gazde odlazila na železničku stanicu da ga čeka. Japanske majke često ostavljaju decu samo sa Akitom koja će ih čuvati bolje od bilo koje dadilje.

Akita je jako cenjena u Japanu i predstavlja jedan od nacionalnih simbola Japana. Zbog svoje cenjenosti, u prošlosti su samo japanski plemići mogli da je poseduju. Akite su dugo korišćene za lov i za borbe pasa, a danas se isključivo koriste kao kućni ljubimci.


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.


Pet Shop i veterinarska apoteka

Pogledajte našu preporuku za pet shop i veterinarsku apoteku

Oglasi za najtaženije rase: