Spada u grupu: Gonič, tragač po krvi i srodne rase. Težina: 14-18kg, visina: 32-42cm, boja: crna sa žuto-smeđim belegama.

To je radni pas otporan na vremenske neprilike, idealan za lov kako u planinama tako i u ravnicama. Koristi se kao tragač ranjene jelenske divljači i kao gonič zeca i lisice. 
On je prelazni oblik između čistog jazavičara i goniča sa dugim nogama. Iako pripada grupi krvoslednika, on je pre svega odličan gonič. Kod nas se uglavnom koristi u ravničarskim područjima, gde su se njegove osobine pokazale kao idealne. On je veoma poslušan, pametan i izdržljiv. 
Kvalitet nosa mu je na zavidnom nivou, tako da sa lakoćom prati trag divljači, bilo da radi kao gonič ili da prati krvavi trag. Lako se nauči obustavi gonjenja, pa je iz tog razloga vrlo upotrebljiv u ograđenim lovištima. Takođe se lako nauči ignorisanju srneće i jelenske divljači. 
Kada goni, kreće se polako i smireno, tako da se i divljač ispred njega izvlači polako uz česta zastajkivanja, što nam pruža mogućnost za sigurniji odstrel. Ako se lovac ne nalazi u blizini, uporno i glasno oblajava, ali vrlo oprezno i na odgovarajućoj distanci , tako da ne strada kao druge rase. Osim divlje svinje, gde njegove sposobnosti naročito dolaze do izražaja , dobro goni zeca, lisicu, šakala i rado ulazi u borbu sa manjim predatorima. 
Za rad na krvnom tratju, bilo da radi na dugom povodniku ili pušten, potrebno je da se posebno obučava, što za brakove ne predstavlja veliki problem, što i jeste njegova prevashodna namena. Kada je u pitanju smeštaj i ishrana, nije ni malo zahtevan. 
Lako se privikava na sve vrste smeštaja, mada je boks najbolje rešenje. Vrlo je privržen članovima porodice, tako da se ponaša i kao dobar čuvar. Jako je otporan na bolesti.


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.


Pet Shop i veterinarska apoteka

Pogledajte našu preporuku za pet shop i veterinarsku apoteku

Oglasi za najtaženije rase: