Spada u grupu: Gonič, tragač po krvi i srodne rase. Težina: 9- 11kg, visina: 33-41cm, boja: trikolor, crna, bela, smeđa.

Bigl je rasa pasa poreklom iz Velike Britanije, i to je najstariji gonič. Njegovo poreklo seže u doba stare Grčke. Donesen je u Englesku Normanima iz Skandinavije- njihovi psi zvani „norterhunds“ bili su ukrštani sa grejhundima od kojih su verovatno nasledili brzinu i izdržljivost.

Narav je mila i prijateljska kako prema ljudima tako i prema drugim psima bez agresivnosti ili bojažljivosti. Izvanredno se pokazao kao domaći prijatelj, kao prijatelj za decu a njegovo nadgledanje se završeva dočekom novog pridošlog u lepšem slučaju nepoverljivim lajanjem ali radosnim na pridošlicu. Bigl se druži sa ostalim psima i ukoliko je druženje veće utoliko je on sretniji. Ovo ponekad dovodi do teškoća jer kada ostaje sam on neprekidno laje. Bigl je prirodno nadaren za učenje i rado uči ali nema smisao za treniranje za službene pse i od njega ne treba očekivati bezrezervnu poslušnost i zadovoljen će biti u potpunosti sa različitim igrama. O lovačkim kvalitetima bigla nema sumnji. Sa radošću će ispunjavati sve zahteva pasa goniča i na tragu je bez premca. Bigl je temperamantan stvor i zahteva pokrete i zaposlenost. Odmalena ga treba učiti odazivanju. Kada se dogodi da je na tragu vrlo je teško opozvati ga i ponekad se gubi na po nekoliko sati.

Video o rasi Bigl


jastuci za pse

Google oglas


Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.

Oglasi za najtaženije rase: