Spada u grupu: Psi za pratnju i razonodu. Težina: 2-4kg, visina: 25-30cm, boja: bela.

Bolonjezer ( Bolonjski bišon - Boljonski pas) je ozbiljan pas koji nije baš mnogo energičan, ali je preduzimljiv i poslušan. 
Prilično je rezervisan i stidljiv za razliku od svog rođaka, kovrdžavog bišona. Uživa u društvu ljudi, naročito svog gospodara i sa njim uspostavlja prisnu vezu. 
Veseo je i voli da se igra. Veoma dobro se slaže sa drugim životinjama. Odlično reaguje na trening poslušnosti. Napolju je grub i nabusit, ali u zatvorenom prostoru je miran i srećan. Prijateljski je raspoložen prema strancima. Trebalo bi ga navići na ljude i buku dok je još štene. 
Zbog svoje veličine, sklon je da pati od „sindroma malog psa“, koji nastaje zbog problema u komunikaciji između psa i čoveka. To može da prouzrokuje neželjeno ponašanje kao što je: nepodnošenje samoće, plašljivost. 
Može besomučno da jauče ako je njegov gazda zauet i nema vremena da se igra sa njim ili da mu posveti pažnju. Naime, iz ugla psa koji pati od ovog sindroma (a on veruje da je vođa svoje porodice), vođa čopora sme da napusti podređene, ali podređeni ne sme da zanemari vođu. 
Bolonjezer se ne preporučuje veoma maloj deci, jer ona ne mogu da budu dovoljno jaki autoriteti koji će psu objasniti šta sme, a šta ne, kao i koje je njegovo mesto u porodici. Takođe, većina vlasnika smatra da je dovoljno malog psa prošetati par krugova oko kuće da obave „nuždu“ i da im duge šetnje nisu neophodne. Naprotiv, duga, svakodnevna šetnja sa porodicom je njegova instiktivna potreba i od presudne je važnosti za psiho – fizičko zdravlje psa.


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.

Oglasi za najtaženije rase: