Spada u grupu: Psi za pratnju i razonodu. Težina: 4-11kg, visina: 38-43cm, boja: crna ili šarena sa belim linijama.

Bostonski terijer je živahan, vrlo inteligantan, kratkodlaki, skladno građeni pas, kratke glave, kompaktnog tela i kratkog repa. 
Boja mu je tigrasta, crna ili "seal" (crna s primesama crvenkaste koja je vidljiva samo pri suncu ili jasnom svetlu), svaka s ravnomernim belim oznakama. Glava je u dobroj proporciji prema ukupnoj veličini psa, a njen izraz odaje visoki stepen inteligencije. Telo je prilično kratko i čvrsto spojeno, udovi su snažni i lepo oblikovani, rep kratak. 
Nijedna osobina nije pritom preterano izražena, jer bi na taj način pas izgledao neskladno. 
Pas ostavlja utisak odlučnosti, snage i aktivnosti, uz posebno istaknutu dozu elegancije. Njegovo držanje je neusiljeno i dražesno. 
Skladna kombinacija boje i belih oznaka naročito je svojstvena karakteristika reprezentativnih primeraka ove rase. Prilikom ocenjivanja opšteg izgleda, posebnu važnost u odnosu na ostale karakteristike treba pridavati skladnosti građe, izrazu, boji i bijelim oznakama. Telo jasnih kontura i kratkih leđa u kombinaciji s osobenim karakteristikama kvadratične glave i čeljusti te kombinacija boja i oznaka, rezultiraju izrazito dopadljivom i dražesnom rasom američkog porekla - Boston terijerom. 
Ako upoređujemo predstavnike oba pola, jedina prepoznatljiva razlika postoji u nešto nežnijoj telesnoj građi kod ženki.

Video o rasi Bostonski terijer


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.

Oglasi za najtaženije rase: