Poznat i kao: Bradati koli, planinski koli, bradonja. Spada u grupu: Pastirski psi i psi terači stoke. Težina: 17-28kg, visina: 51-56cm, boja: crna, plava, siva, smeđa.

Opis rase
Za bradatog škotskog ovčara se veruje da je jedan od najstarijih ovčarskih pasa u škotskoj. Potomak je tri poljska nizinska ovčara, jednog mužijaka i dve ženke, koje su trgovci na proputovanju kroz Švedsku zamenili za ovce i ovnove još davne 1514. godine. Klub odgajivača ovih pasa osnovan je u Edinburgu 1992. godine ali uprkos tome, opasnost od izumiranja ove rase pretila je sve do 1940. godine. Sačuvana je zahvaljujući gospođi Vilson, vlasnici odgajilišta Botkenar iz Ajršajra u Škotskoj. 

Karakter i nega
Bradati škotski ovčar je uvek na oprezu, pun samopouzdanja i vrlo aktivan. Bradati škotski ovčar je odličan za porodicu, treba ga negovati pažljivo da se izbegne zamršenje dlake. Dobroćudan je i dobar sa decom. Zahvalan je kao kućni ljubimac, prvoklasan pas za dresuru i takmičenje. Odličan radnik i lep pas za izložbe. Potrebno mu je mnogo kretanja, malo češljanja i povremeno kupanje. 


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.

Oglasi za najtaženije rase: