Brazilski pas spada u grupu: Pinčeri, šnauceri, molosi, švajcarski pastirski. Težina: 40-50kg, visina: 63-75cm, boja: sve boje.

Opšti izgled
Tipičan molos. Snažnog kostura, kompaktan, pravougaonog oblika, harmoničan i skladan. Uočava se gipkošću koja se lako uočava i pored njegove masivnosti. Ženke na prvi pogled moraju biti ženstvenije od mužjaka.
Karakter: Značajan deo karaktera je hrabrost, odlučnost. Odan je gospodaru i privržen deci. Njegova vernost je čuvena u Brazilu. Uvek traži društvo vlasnika. Prema strancima je nepoverljiv. U kući je miran. Nenadmašan je kao čuvar. Poseduje instikt za lov velike divljači i kao pastirski pas za čuvanje goveda.
Kretanje
Treba da je osvajajuće i sobodno. Njegov korak podseća na kretanje velike mačke. Osnovna odlika je dvotaktni korak pri čemu noge iste strane idu istovremeno. Pri hodu glava je niža od leđne linije. Fila se kreće slobodno sa snažnim korakom. Galop je snažan i za tako velikog psa elastičan. Na osnovu svoje tipične molosoidne građe fila u toku kretanja može veoma brzo da promeni smer.
Izraz
U mirovanju odaje uzvišenost i punu samostalnost. Ako je povećana pozornost, njegov izraz odaje odlučnost i opreznost kombinovano sa odlučnim pogledom.

Tekst sa sajta - vrtirep.rs


jastuci za pse

Google oglas


Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.

Oglasi za najtaženije rase: