Spada u grupu: Pinčeri, šnauceri, molosi, švajcarski pastirski. Težina: 45-60kg, visina: 61-66cm, boja: braon ili smeđa sa ili bez crnih šara.

Bulmastif je pas snažne postave mada ne pretežak, žilav i suh s malo nabora. 
Usne su napete i gornja usna ne seže nad donju. Glava je velika i moćna. Njen opseg jednak je visini psa.
Na sredini čela je jasno izraženi kožni nabor. Gubica je kratka i jaka u nosnom delu. 
Njuška i uši moraju biti tamno obojeni, oči tamno porubljene. Dlaka je kratka, tvrda i glatka. Boja krzna je mešana i to od žutih do smeđih tonova. 
Među molosima bulmastif je najmlađa i najživahnija pasmina. Pokretljiv je odbrambeni pas i čuvar, radostan, spreman je na učenje i lako ga je odgajati. 
Sa njim je lako polažiti ispite propisane za odbrambene pse a u Engleskoj ga upotrebljavaju kao policijskog psa. Prijatan je porodični pas, ljubazan i veran svom gospodaru. Deca mu mogu napraviti svašta i neće se razljutiti. 
I pored toga sto je masivan nežan je i osećajan. Oprezan je, i iako nije agresivan, u svakom je trenutku spreman za boj i odbranu. Nadasve je pouzdan čuvar svega što mu je povereno na čuvanje. 
Kupovina i održavanje su jako skupi. Po naravi je zdrav i tvrd, paziti moramo na displaziju kukova. Potrebno mu je osigurati pravilnu ishranu i puno kretanja jer naginje debljanju. Od svih molosoidnih pasa bulmastif je najmanje zahtevan.

Video o rasi Bul mastif


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.

Oglasi za najtaženije rase: