Buldog spada u grupu: Pinčeri, šnauceri, molosi, švajcarski pastirski. Težina: 22-25kg, visina: 31-40cm, boja: beli jednolični sa belegama.

Reč "Buldog" spominje se već 1568. godine među pasminama pasa. Bio je uzgojen u Engleskoj za borbu s bikovima. U Engleskoj su bile veoma popularne borbe pasa sa bikovima i medvedima, kao i borbe pasa sa psima. U mnogim gradovima su postojale arene i kladionice namenjene ovoj vrsti zabave. Protestom ljubitelja životinja 1835.g., brutalnost borbi je prekinuta odlukom parlamenta,ali su borbe održavane ilegalno.

Temperament
Živahan, odvažan, odan, dostojan poverenja, hrabar, strašnog izgleda, ali obdaren nežnom prirodom. Vrlo je prijateljskog raspoloženja i ima uglavnom dobar temperament.  

Video o rasi Buldog


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.

Oglasi za najtaženije rase: