Šetlandski ovčar spada u grupu: Pastirski psi i psi terači stoke. Težina: 5-14kg, visina: 35-37cm, boja: crna ili trobojna.

Uprkos malim dimenzijama, šetlandski ovčar (skraćeno šelti) retko prolazi nezapažen. Njegova raskošna dlaka, sjajne oči i simpatičan izraz ga čine sve popularnijim kućnim mezimcem. Odlikuje se dobrim zdravljem, visokom inteligencijomi izuzetnom živahnošću.

Ova rasa je nastala na Šetlandskim ostrvima u blizini Škotske, gde je dugo pre, zvaničnog priznavanja 1909.godine neumorno radila kao pomoćnik pastira. Danas se šelti uglavnom drži kao ljubimac i pas za pratnju, zahvaljujući svojoj blagoj naravi, dinamičnosti i velikoj privrženosti vlasniku. Pomalo stidljiv i
uzdržan prema osobama koje ne poznaje, veoma je razigran i zanimljiv u društvu onih koje voli. Dobro se slaže sa decom i toleriše prisustvo ostalih kućnih mezimaca, pošto je osećajan i željan da ulepša život
svima oko sebe.

Video o rasi Šetlandski ovčar


jastuci za pse

Google oglas


Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.

Oglasi za najtaženije rase: