Spada u grupu: Špic tip i primitivni tip psa. Težina: 16-27kg, visina: 51-60cm, boja: sve boje i belege su dozvoljene.

Sibirski haski (rus. Сибирский хаски) je radni pas srednje veličine, koji pripada porodici špiceva i poreklom je iz istočnog Sibira.
Njegovo krzno može biti crno-bele, sivo bele ili čak crveno-vele boje, dok boja očiju može biti plava, što je karakteristično za ovu rasu, ali i smeđa. Oči im ne moraju biti iste boje. Linjanje kod sibirskih haskija je povezano sa vremenskim uslovima i kada do njega dođe, što se dešava 2 do 3 puta godišnje, ono traje oko 10 dana.
Ovaj bliski rođak Aljaskog malamuta i Samojeda živi od 13 do 15 godina.
Haski je inteligentan pas, prijateljski raspoložen i izdržljiv. Nije agresivan i možete ga držati kao kućnog ljubimca. Treba ga uposliti raznim zadacima i omogućiti mu mnogo prostora I kretanja. Vrlo lep pas, snažan i izdržljiv, sibirski haski je potomak Čukči psa za vuču. Već dugo vremena je pobednik svih trka pasa za vuču sanki. Glava haskija je okruglasta, a uši su na vrhu malo zaobljene i stoje uspravno.

Video o rasi Haski (sibirski)


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.

Oglasi za najtaženije rase: