Spada u grupu: Špic tip i primitivni tip psa. Težina: 18-30kg, visina: 44-56cm, boja: crna, bela, siva i crvena.

 Istorija: Hokaido je rasa koja potiče iz Japana. U Antičko doba koristio ga je narod Ainu koji je živeo na ostrvu Hokaido, pre svega za lov na divljač. 1902. godine prilikom seobe naroda, psi su korišćeni u potrazi za prezivelima iz vojne ekspedicije koji su bili zarobljeni u snežnoj olu ji. Ovakvi surovi uslovu sredine osposobljavali su rasu da podnosi velike hladnoće i debele snežne pokrivače .

 Hokaido je pas srednje veličine, jakog tela i koristi se uglavnom kao čuvar ili lovački pas ali se sve češće koristi i kao kućni ljubimac. Karakteriše ih veoma izražen osećaj za orijentaciju. Verni su, poslušni i veoma vole život u porodici, inteligentni i laki za dresiranje. Njihova oštra dlaka zahteva redovno četkanje uy skidanje mrtve dlake u periodu linjanja.


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.

Oglasi za najtaženije rase: