Jorkširski terijer spada u grupu: Terijeri. Težina: 2-3kg, visina: 15-22cm, boja: čelično-plava mešana sa svetlo ili tamno smeđim.

Jorkširski terijer ili Jorki je relativno nova rasa koja je nastala tokom poslednjih sto godina u engleskoj pokrajini Jorkšir. Stvorena je ukrštanjem skaj terijera i danas izumrelog crno-smeđeg terijera, predka mančersterskog terijera. I malteški pas i dendi dinmont terijer su verovatno imali učešće u njegovom nastanku. Britansko kinološko društvo priznalo ga je 1886. godine. U SAD je prvi put predstavljen oko 1880. godine, ali je trebalo dosta vremena da se odomaći. Danas je ovaj živahan mali terijer jedan od najpopularnijih kućnih ljubimaca na svetu. Jorki može da se pojavi u toliko različitih veličina da neupućeni misle da postoje dve varijante: minijaturna i standardna. U stvari, jorkširski terijer ne bi smeo da bude teži od 3,1kg, po čemu je, zajedno sa čivavom, jedan od najmanjih pasa na svetu. Međutim, postoji mnogo krupnijih primeraka ove rase koji su izuzetno srećni, zdravi i dobri kućni ljubimci. Popularnost jorkširskog terijera je obrnuto proporcionalna njegovoj veličini. 

Jorkširski terijer se može prilagoditi životu u gradu ili na selu i neustrašiv je, kao i većina malih terijera. Ovaj pas poprima osobine svoga gospodara, a neobično je privržen, živahan i prijatan kućni ljubimac. Pored toga je i prvoklasan pas za izložbe za sve one koji imaju dovoljno vremena da se bave njegovim održavanjem.

Video o rasi Jorkširski terijer


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.

Oglasi za najtaženije rase: