Katalonski ovčar spada u grupu: Pastirski psi i psi terači stoke. Težina: oko 18kg, visina: 45-55cm, boja: smeđa, braon, siva, crna, bela.

Ovaj pas, koji vodi poreklo od starih pirinejskih ovčarskih pasa, počeo je da se uzgaja na kamenovitom terenu Katalonije. To je veoma inteligentan pas, uvek budnog oka.
Katalonski ovčar je isključivo čuvar stada, veoma otporan na nevreme, a odlično zna da pronađe izgubljenu ovcu. Druge životinje, konji i krupna stoka pre svega, izuzetno ga poštuju. Veoma je energičan prema ostalim životinjama, ali je prema svom gospodaru blag i poslušan.

To je takođe i dobar čuvar privatnog poseda. Odan i posvećen, sve više ga cene kao kućnog ljubimca. Katalonski ovčar , skromnog rasta, čvrsto je građen. Grudni koš mu je dobro razvijen, slabine su jake, a noge čvrste.

Njuška je uska, i ima karaktirističan kupast oblik. Uši se teško uočavaju, visoko su postavljene i povijene. Nasuprot tome, oči, tamno ambra, uočavaju se zbog svoje živahnosti. Rep može da bude dugačak ili kratak. Dlaka katalonskog ovčara je dugačka, ravna ili veoma malo uvijena.

Može da bude sivo crne boje, riđe manje ili više prošarana crnim, ili pak da bude sastavljena od mešavine crne, riđe i bele dlake. 


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.

Oglasi za najtaženije rase: