Kavkavski ovčar spada u grupu: Pinčeri, šnauceri, molosi, švajcarski pastirski. Težina: 45-70kg, visina: 64-72cm, boja: siva, bela, šarena.

Originalni naziv rase je КАВКАЗСКАЯ ОВЧАРКА, Zemlja porekla rase je Rusija.
Kavkaski ovčar je veliki pas,dobre,snažne, skoro grube građe, po prirodi sklon da ujede i nepoverljiv prema strancima. Osobenostima treba dodati izdržljivost, odsustvo bilo kakvih prohteva i prilagodljivost različitim termičkim i klimatskim promenama, što omogućava njihovu primenu u skoro svim oblastima bivšeg Sovjetskog Saveza. Glavne oblasti u kojima su se odomaćili su Savezne Republike Gruzija, Jermenija, Azerbejdžan, autonomne oblasti Kabardino-Balkarija, Dagestan i Kelmička oblast, stepske oblasti severnog Kavkaza i oko Astrahana. U Transkavkaskim oblastima psi su masivnije građe, dok su u stepama lakši, viših nogu i često imaju kraću dlaku.


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.

Oglasi za najtaženije rase: