Spada u grupu: Psi za pratnju i razonodu. Težina: 3-5kg, visina: 23-30cm, boja: bela, krem ili boja breskve.

Reč ˝bichon˝ često se koristi za opisivanje malih, belih pasa kao npr. tulearskog kudravog psa, malteškog psa, friza-kudravog belog psa, bolonjskog psa... Kovrdžavog belog psa (kovrdžavog bišona) ili tenerifskog psa, na Kanarska ostrva i Tenerife su doveli mornari u 14. veku. Ali, baš kao i pudla, smatra se potomkom francuskog vodenog psa-barbeta, a ime mu je izvedeno kao skraćenica za barbišon. Liči na patuljastu pudlu, u svetu je priznat kao francusko-belgijska vrsta. U Ameriku je stigao 1956. godine, a američki kinolozi ga priznaju od 1972. godine. Vrstu su uključili u Crufts izložbu u Londonu 1980. godine. (CRUFTS-ime najveće izložbe Velike Britanije, koja se svake godine održava u Londonu).
Ovom simpatičnom i druželjubivom psu poslednjih dvadesetak godina raste popularnost. Dlaka mora redovno da se šiša. Veseo, živahan, prijateljski raspoložen, zanimljiv i nežan, mali kućni ljubimac. Uživa u šetnji. Ipak, njegova duga kovrdžava dlaka zahteva priličnu negu. Vrlo teško se šiša i podrezuje, pa se treba savetovati sa odgajivačem. 

Preuzeto sa portala:
www.svetpasa.rs

Video o rasi Kovrdžavi bišon


Google oglas


Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.

Oglasi za najtaženije rase: