Maremano Abruceški pastirski pas, poznat i kao: Marema, maremski ovčar, abrucški ovčar. Spada u grupu: Pastirski psi i psi terači stoke. Težina: 30-45kg, visina: 60-73cm, boja: bela.

Maremano Abruceški pastirski pas ili Marema pastirski pas je porijeklom iz Italije, iz kraja po kojem i nosi ime. To je snažan i veliki pas te izvrstan čuvar stada ili posjeda kojeg čuva. Nepopustljiv je pri izvršavanju svog zadatka - čuvanja.

Temperament
To je miran i nježan pas do svog stada, izuzetan čuvar i inteligentan. Hrabar i odlučan. Lojalan je gospodaru i porodici sa kojom živi. Nepovjerljiv je prema strancima. Potrebno mu je dosta otvorenog prostora i za urbane sredine nije pogodan.

Istorija
Porijeklo vodi iz srednjeg dijela Apeninskog poluostrva, Marema područje Toskane i Abrucije, gdje je čuvao stada ovaca a i danas ih čuva, mada u manjoj mjeri. Opis pastirskih pasa sličnih „maremi“ može se naći u staroj rimskoj literaturi te slikama iz 15. vijeka. I danas se puno upotrebljava, kao nekada, za čuvanje stada.
Mada spada među najstarije pse sa Apenina, tek nedavno je dobio svoje pravo priznanje, i to po zasluzi engleskih ljubitelja pasa. Itaklijanski kinološki savez je tek 1958. godine priznao rasu pod sadašnjim imenom.

Karakteristike rase
Maremano Abruceški pastirski psi su potomci starih pasa koje su još u davna vremena upotrebljavali u pokrajini Marema na Apeninskom poluostrvu. Najradije živi na otvorenom prostoru. Hladnoća mu ne smeta i zato spava na otvorenom, izvan kuće. Posebna njega nije potrebna, jer je veoma nezahtjevan pas. Ne podnosi prisilu i strog uzgoj. Kupanje nije preporučljivo. Bjelinu dlake možemo da očuvamo sa suvim sredstvima za čišćenje dlake.


jastuci za pse

Google oglas


Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.

Oglasi za najtaženije rase: