Mops spada u grupu: Psi za pratnju i razonodu. Težina: 6-9kg, visina: 25-36cm, boja: srebrna, siva, crna.

Mops je razdragan pas bezbrižnog stava. Energičan je i živahan, odan i vezan za porodicu, pas koji će vas sigurno svakodnevno nasmejati. Veoma je inteligentan, pa mu brzo dosadi jednolična dresura, tako da morate stalno da smišljate inovacije. Umeju da budu malo tvrdoglavi kad osete da su mentalno stabilniji od ljudi oko njega. Mopsovi su jako osetljivi na ton vašeg glasa, pa su glasne grdnje nepoželjne. Potreban im je vlasnik koji je smiren, ali strog, pouzdan i postavlja dosledna i jasna pravila ponašanja. Mops svakako nije ni prgav ni glup pas. Dobar je čuvar, ali nije lajav. Odlično se slažu i sa decom i sa drugim životinjama i psima, i rado dočekuju goste.
Budite dosledan vođa svom mopsu. U suprotnom, vaš pas može da postane ljubomoran, previše zaštitnički nastrojen, može da štiti neka mesta u kući kao što su delovi nameštaja. Takvo ponašanje nastaje samo ako dopustite psu da preuzme kontrolu. Čak iako se desi da mops ispolji neželjeno ponašanje, to se može ispraviti promenom vašeg stava prema njemu.

Mops odlično podnosi život u stanu. Prilično je neaktivan u zatvorenom prostoru, dvorište mu nije neophodno. Ne podnosi ni previsoke ni niske temperature, pa ga tada što više držite u kući, na optimalnoj temperaturi.
Potrebne su mu svakodnevne šetnje. U toku šetnje, pas uvek mora da bude iza ili ispred čoveka, jer ukoliko je pas ispred, dopuštate mu da „vodi čopor“. Voli energičnu igru i to ga održava zdravim. Ipak, vodite računa da ne preterate sa treningom i prestanite ako čujete da pas krklja i otežano diše.
Kratka dlaka se lako održava, dovoljno je povremeno četkanje. Kupajte ga samo ako je neophodno, ali ga nakon toga dobro osušite da se ne bi preladio. Redovnočistite nabore na licu. U sezoni linjanja, mopsi se prilično linjaju.

Text preuzet sa sajta:
www.vrtirep.rs

Video o rasi Mops (pug)


jastuci za pse

Google oglas


Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.

Oglasi za najtaženije rase: