Nemačka doga spada u grupu: Pinčeri, šnauceri, molosi, švajcarski pastirski. Težina: 45-90kg, visina: 71-86cm, boja: crna, bela, smeđa, šarena, dvokolor.

Nemačka doga kao pasmina stvorena je u Srednjem veku (u Nemačkoj). Kao pas-čuvar za dvorce. Veliki danac krasio je mnoge dvorce u Nemačkoj i svaki dvorac je imao po više doga, danskih doga. Problemi u prevođenju stvorili su od Nemačke doge dansku. Pre oko 100 godina imala je razne nazive od bizmarkove doge, danska doga, tigrasta, umlska pa sve do engleske doge. Preteča današnje doge su bulen baiseri (psi koji su se borili sa bikovima), lovački psi i psi na lov za divlje svinje i medvede. Spoj mastifa, engleskog kova, i irskog vučjeg hrta učinili su ga jakim, okretnim i brzim. Postoje razni tipovi ovih doga koji su imali različita imena, ali 1875. godine na skupu u Berlinu sastavljeno od sudija i odgajivača odlučeno je da su razlike između pasmina nevažne i da su oni potekli od istog pretka. Skup pod komandom dr. Boundisa doneo je i odluku da će se pasmine ujediniti pod jednim nazivom - nemačka doga. 
Pasmina je plasirana već 1880. godine pod imenom koje je doneto na skupu. Na izložbi u Berlinu takođe je predstavljen standard doge.

Nemačka doga pri velikom snagom ogromnom i mišićavom telu i opasnom izgledu zajedno sa mirnoćom i plemenitošću. Dužina tela kod mužjaka može biti do 5% veća od visine grebena, a kod ženki 10%. Visina mužjaka je od 80 cm, a ženki od 72 cm. Gornja granica visine nije određena.

Nemačka doga je elegantan porodični pas koji je sa jedne strane dobar čuvar, a sa druge strane veran svojoj porodici koju čuva. Veoma mišićav elegantnih pokreta preporučuje se i zato kod uzgajivača drži cenu. Preporučuje se za decu i nije opasan po tom pitanju. Nasuprot svojoj veličini i agresivnog izgleda on je brižan i i nezaustavan član vašeg doma.


jastuci za pse

Google oglas


Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.

Oglasi za najtaženije rase: