Nemački bokser ili samo Bokser, spada u grupu: Pinčeri, šnauceri, molosi, švajcarski pastirski. Težina: 24-32kg, visina: 53-63cm, boja: tamno-smeđa sa belom.

Bokser je čuvar, stražar i pas za zaštitu, jer je veoma oprezan. Kada ne zabavlja vlasnika, on je ponosan i samouveren. Sa decom je zaigran i strpljiv. Strance dočekuje sa opreznošću i nepoverljivošću, ali je veoma prijateljski raspoložen prema prijatnim i pozitivnim ljudima.
Narav boksera zavisi od mnogih faktora uključujući genetsko nasleđe, obuku i socijalizaciju. Štenad sa dobrim naslednim temperamentom su radoznala i razigrana, spremna da se približe ljudima i rado se maze. Kada birate štene, odaberite zlatnu sredinu: ne uzimajte ono koje grize druge štence iz legla niti ono koje se krije u uglu. Temperament ćete najbolje utvrditi ako upoznate bar jednog roditelja šteneta: ukoliko je narav roditelja dobra, velike su šanse da i štene bude pitomo.
Kao i svakom psu i bokseru je potrebna rana socijalizacija što znači izloženost raznim ljudima, životinjama, zvucima, iskustvima. Socijalizacija osigurava da štene boksera odraste u dobro balansiranog, druželjubivog psa. Socijalizovan bokser je veseo, živahan, razigran, radoznao i energičan. Konstantno je u pokretu. Veoma je inteligentan i lako i brzo uči. Jako se vezuje za svoju ljudsku porodicu, a naročito je dobar sa decom.
Pretpostavlja se da je bokser dobio ime po načinu na koji koristi prednju šapu, kao mačka, dok se igra, trenira ili gura posudu sa hranom.
U njegovoj prirodi je da štiti vlasnika, porodicu i imovinu. Poznat je po svojoj hrabrosti i spremnosti da štiti ljude. Potrebna mu je stroga discipina. Učite ga da ne bude žestok, i posebno da ne skače na ljude.
Bokser mora da ide u svakodnevne duge šetnje sa vlasnikom ili celom porodicom. To za psa predstavlja šetnju u čoporu. Redovan fizički i psihički trening je od izuzetne važnosti, kako pas ne bi postao tvrdoglav. Potreban mu je dominantan vlasnik, a dresura mora da bude stroga i dosledna. Cilj treninga je da čovek dobije poziciju vođe čopora. Ukoliko je vlasnik mek i nesiguran, pas ga neće ozbiljno shvatiti i preuzeće kontrolu što može da proizvede niz neželjenih oblika ponašanja. Potrebno je da se dominantnost boksera konstantno potiskuje na miran i strpljiv način, bilo da je reč o odnosu prema ljudima ili drugim psima.


jastuci za pse

Google oglas


Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.

Oglasi za najtaženije rase: