Pikardijski ovčar spada u grupu: Pastirski psi i psi terači stoke. Težina: 21-32kg, visina: 56-66cm, boja: siva, žutosmeđa.

Pikardijski ovčar je srednje veliki ali jak pas sa raskuštranom dlakom i bogatim krznom. Izgleda rustikalno i elegantno. Ima jaka prsa i jepu skladnu glavu sa kosmatim obrvama koje ne smeju prekrivati oči. Nekupirane uši su uspravne i na krajevima pomalo zaokružene. Oči moraju biti tamne a rep i telo bogato odlakani. Jaki udovi. Šape su savijene i dozvoljeni su čaporci. Dlaka je srednje duga, tvrda i nije kovrđava. Od 5 cm do 6 cm duga dlaka mora biti jako tvrda da se to i pod prstima oseti. Boja krzna je siva, sivo crna, siva sa crnim pegama, sivo plava, sivo bakreno crvena ili smeđkasta. Visina mužjaka je do 65 cm a težina do 23 Kg. Dočeka visoku starost. Pasmina potiče iz severne Francuske i posle drugog svetskog rata ponovo su je uzgojili iz "ostataka živih pasa" sakupljenih sa različitih krajeva. Kažu da je pikard najstarija francuska ovčarska pasmina i da potiče još iz keltskih vremena. Današnji pikadijski ovčar je tvrd pas sa čelično jakim mišićima. Može baciti na pod i odraslog muškarca. Tipičan je radni pas, jako pametan i lako uči iako nije uvek spreman za učenje i može biti svojeglav i uporan. Svog gospodara poštuje kao boga iako nikad nije nametljiv. Posebno je dobar prema deci jer ih voli, igra se s njima i pri tome kontroliše svoju snagu. Pošto je privržen čoveku trpi ako mu se učini nepravda. Kada bismo ga dali od kuće to bi ga moglo uništiti i duševno i telesno. To je pas koji želi čoveka. Nepotkupljiv je čuvar. Pogodan je za službenog psa a može biti i miran kućni pas.


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.

Oglasi za najtaženije rase: