Spada u grupu: Pastirski psi i psi terači stoke. Težina: 35-60kg, visina: 60-70cm, boja: bela. 

Podhalanski ovčar - Rođak mađarskog kuvasa, ovaj veliki poljski ovčar sa brdskih konaka, potomak je kao i ovaj poslednji, velikih molosa, koji su iz Centralne Azije stigli u Evropu u doba varvarskih osvajanja. Oduvek se koristio za čuvanje ovaca na visoravnima Tatri, najvi­šem vrhu Karpata.
Živahan i inteligentan, podhalanski ovčar izvrsno čuva stada. Veoma hrabar, ovaj pas napada bez oklevanja kako vuka tako i medveda. Izuzetno je otporan i bez probl­ema podnosi grubu klimu te oblasti. Njegova spretnost mu omogućava da lako pronađe izgubljenu ovcu po najtežem terenu.

Izvrstan čuvar, ovčar sa Tatri je takođe i prijatan kućni ljubimac, poslušan i nežan, međutim, ipak sa jakim osećajem za nezavisnošću. Miran je, ali mu je potreban prostor; bio bi nesrećan kada ne bi imao bar neki vrt gde bi bio slobodan. Podhalanski ovčar je prilično tolerantan sa svojom vrstom.

Rasa je službeno priznata od strane F.C.I. tek 1967. godine. Dobro rasprostranjena u Po­ljskoj, u Francusku je stigla 1985. godine.

Sa svojih 65 cm visine do grebena na vratu i svojih 45 kg težine, ovčar sa Tatre je impresivan. Ima snažnu nju­šku, moćnu vilicu. Oči su mu tamne, blago iskošene. Uši su u obliku trougla i spuštene.

Dlaka je duga, gusta, potpuno bele boje - krem mrlje nisu poželjne. Ima ta­kođe i debelu poddlaku. Svoj gust rep nosi nisko.Google oglas


Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.

Oglasi za najtaženije rase: