Puli spada u grupu: Pastirski psi i psi terači stoke. Težina: 10-16kg, visina: 37-44cm, boja: crna, boja breskve, bela. 

Puli je pastirski pas mađarske ravnice. Veruje se da je ovaj pas imao pretke koji su živeli uz mađarska plemena na istoku Urala, i otuda se sa njima doselili u mađarske ravnice u 9. veku. To je živahan i preduzimljiv pas. Ima krzno u resama koje na odraslom psu čak može nalikovati bogatoj suknji. Mogu biti beli i crni.

To je veoma gibak pas sa dobro razvijenim mišićima i veoma je cenjen kao ovčarski pas. Poseduje karakterističnu dlaku pretežno crne boje (može biti i u nijansama sive, bele i boje kajsije) koja je uvaljana i podseća na tzv. dreadlockse (slično užetu) koji čine krzno nepropusnim za vodu. Zbog ove osobine i znanja da je ovo pas koji voli vodu pretpostavlja se da je u prošlosti korišćen za lov u močvarnim područjima (zovu ga i mađarski vodeni pas). Telo mu je kvadratično i mišićavo, glava okrugla, oči boje kafe, viseće uši, a rep je savijen nad leđnom linijom. Puli se veoma malo linja, pa se treba voditi velika briga oko krzna da ne bi dobilo karakterističan "miris".
Životni vek mu je do 14 godina.

Video o rasi Puli


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.

Oglasi za najtaženije rase: