Slovački pastirski pas spada u grupu: Pastirski psi i psi terači stoke. Težina: 31-45kg, visina: 50-70cm, boja: bela.

Rasne odlike odgovaraju tipu planinskog psa čvrste konstitucije, divnog oblika i guste bele dlake. Ima čvrste kosti, živahan temperament, oprezan je, neustrašiv i razumno oštar. Već vekovima odgovara oštroj klimi slovačkih, a naročito tatranskih brda. Oblik tela je srednji pravougaonik, telo je dobro iskorišćeno i miruje na snažnim, prilično visokim nogama. Imenu odgovara njegova oštrina i opreznost jer na slovačkom reč "čuvač" znači "slušati". Njegova upotrebljivost sastoji se od upotreba kao ovčarskog i pastirskog psa na visokim nogama, kao pas čuvar u domaćinstvima i na granici.
On je bezgranično veran i hrabar, uvek pripravan da se stavi protiv štetočina, a za njega su to medvedi i vukovi. Da bi se noću razlikovao od grabežljivaca, tradicionalno se gaji u beloj boji.


granola factory

Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.


Bel rent a car Beograd

Još jedna odlična rent a car agencija koju možemo preporučiti je svakako Bel rent a car Beorgad. Ova agencija ima odlične cene i odličan izbor automobila pa je za svaku preporuku.


Atos rent a car Beograd

Pogledajte i atos rent a car u Beogradu, odlicne cene i velika ponuda vozila.

Oglasi za najtaženije rase: