Velški korgi spada u grupu: Pastirski psi i psi terači stoke. Težina: 11-14kg, visina: 25-30cm, boja: crvena, crna, smeđa.

Velški kratkonogi ovčar-korgi pembrok je najomiljeniji pas britanske kraljevske porodice. Zapisi o odgoju velškog korgija postoje još od Vilijema osvajača iz 11. veka, kada je korgi živeo u Južnom Velsu, nadgledao i čuvao stoku ujedajući je za zadnji deo nogu. Ovu naslednu karakteristiku iskusili su i mnogi članovi kraljevske porodice. Rasa je stigla u Vels preko flamanskih tkača koji su svoje pse parili sa lokalnim psima. Neki smatraju da im je jedan od predaka i švedski kratkonogi ovčar. Velški korgi- kardigan je ređi od popularnijeg pembroka i temperament mu je malo uravnoteženiji. Razlikuje se od bezrepog pembroka po lisičjem repu. Prvi put je izlagan 1925. godine, a odvojene standarde pembrok i kardigan dobili su 1934. godine. Svejedno obe vrste imaju ljubitelje, pogotovu u Velikoj Britaniji. 

Video o rasi Velški korgi (pembrok)


jastuci za pse

Google oglas


Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.

Oglasi za najtaženije rase: