Zlatni retriver spada u grupu: Retriveri, cunjavci i psi za vodu. Težina: 25-34kg, visina: 51-61cm, boja: sve nijanse zlatne ili krem boje.

Zlatni retriver je pas koji obožava kontakt sa ljudima, članovima porodice, posebno sa decom. Uživa u kućnoj atmosferi.
Vesele je naravi i beskrajno odan svom vlasniku, spreman da se oduševljeno odazove svakom njegovom pozivu i da mu se u potpunosti posveti. Svoju životnu radost, koja može biti poremećena samo nedostatkom ljubavi i nedovoljnim kontaktom s ukućanima, izražava skakanjem, mahanjem repa, dodirivanjem njuškom i udarcima šapa. Kada želi privući pažnju, ne bira sredstva, oglašavajući se snažnim lavežom ili upornim cviljenjem. Na isti način najavljuje i nečiji dolazak, dočekujući gosta s velikim oduševljenjem, što svakako nije preporuka za dobrog čuvara.

Za zlatne retrivere je karakteristično da se lako dresiraju i jako su strpljivi i nježni prema deci. Umeju da zapamte i do 50 komandi u toku života. S obzirom da vole da udovolje vlasnicima dresura za njih predstavlja zabavu. Zbog razvijenog njuha koriste se za lov, traganje i kao službeni psi za otkrivanje narkotika, takođe se zbog velikog strpljenja i poslušnosti koriste kao psi vodiči slepih osoba. Pogodni su za držanje u kući ili stanu uz dovoljno dnevne šetnje i istrčavanja, a jako vole donošenje loptice ili štapa. Bitno je da se pravilno hrane i imaju dovoljno aktivnosti, jer u protivnom dolazi do prekomerne težine.

Video o rasi Zlatni retriver


jastuci za pse

Google oglas


Preuzmite:

Ugovor o prodaji pasa
i odgovornom vlasnišništvuPrijatelji sajta:

Ar rent a car Beograd

Ar rent a car Beograd je agencija za rentiranje vozila u Beogradu po odlicnim cenama. Nasa preporuka je da posetite ovu agenciju na aerodromu u Beogradu i rentirate svoje vozilo.

Oglasi za najtaženije rase: