Raul Kuliakhmetov i pas lutalica

Mladi dečak iz Sibira čudesno je preživeo tri ledene noći, u kamenoj provaliji - rupi dubine 3 metra. Ova priča je priča o međusobnoj ljubavi čoveka i psa.

7-godišnji Raul se vraćao iz škole, pustom, zabačenom ulicom, kojom retko kad prolazi, i začuo je krike zarobljene lutalice koja je bila zarobljena u kamenoj rupi pokraj puta. Kada se nagnuo pogledati video je psa, lutalicu sa kojim se često igrao u svom selu, u rupi dubine preko 3 metra.

Raul je vikao i tražio ljude da pomognu psu, međutim, tom ulicom niko nije prolazio i niko ga nije čuo. Raul je hteo da sam pomogne psu da izadje iz rupe. Nagnuo se prema njemu i upao u kamenu provaliju, srećom, provalija je bila pod malim nagibom pa se Raul samo skotrljao do psa. Prolazili su sati, Raul je vikao, plakao, ali ga niko nije čuo.

Raulova majka se obratili policiji i svi mediji su objavili sliku o nestalom dečaku. Policija i dvestotine mladih dobrovoljaca je krenulo u potragu. Dani su prolazili, dečaka nije bilo.


Srećom, posle tri noći, četvrtog dana, građevinski inžinjeg, koji je radio na održavanju puteva je došao u ulicu i kojoj su bili dečak i pas, sa namerom da zatvori rupu da se ne bi dogodila neka nezgoda. Dečak je video čoveka koji prolazi pored rupe i što je glasnije mogao - vikao je. Čovek ga je čuo i nakon nekoliko minuta došle su spasilačke ekipe.

Doktori su pregledali dečaka, sluteći da ima promrzline visokog stepena, jer se noću temperatura spušta od -10 °C do -20 °C i gledali su začuđeno u sasvim zdravog dečaka.

Dečak i pas su u hladnim noćima bili zagrljeni i tako spavali, pas je grejao dečaka svojim toplim telom, obzirom da je normalna temperatura psa za koji stepen veća od noramlne telesne temperature čoveka, između 37.5 °C i 39.5 °C.
Zahvaljujući ovom psu, dečak je preživeo ledene noći a zahvaljujući dečaku pas je živ i pušten na slobodu.

"Kako sićušan, kako savršeno običan pas. Bez pedigrea i tako neugledan- Ali biće prepuno života i ljubavi." - Pamela Dugdale