Veran pas čeka pokojnu vlasnicu

Upoznajte Tommy-a, mešanca - Nemačkog ovčara koji mirno sedi među vernicima u crkvi u koju ga je vlasnica Marija često odvodila.
Marija je Tommy-a našla nedaleko od svoje kuće i pružila mu dom i ljubav. Marija nije imala mnogo prijatelja, pa je razvila posebnu naklonost prema Tommy-ju. Danima kada je Marija išla u crkvu, Tommy je išao sa njom a sveštenik je dozvoljavao da pas sedi mirno pored Marijinih nogu.

Nakon nekoliko godina, Marija je iznenada preminula i poslednji pozdrav sa Marijom je bio u crkvi gde su ona i njen pas redovno odlazili. Naravno tu je bio i Tommy, zvona su zvonila a Tommy je mirno sedeo.

Od tog dana Tommy čim čuje zvona za početak mise, dođe u crkvu i mirno presedi dok se misa ne završi, nakon toga odlazi iz crkve.


Sveštenik Donato Panča je izjavio: "On je tu svaki put za vreme misa. Veoma pristojno se ponaša, ne laje, ne ometa druge za vreme mise, niko se nikada nije žalio na njega. Marija je počela da ga dovodi a on je i posle njene smrti nastavio da dolazi sam. Nisam imao srca da ga izbacim napolje."

O Tommy-ju sada brinu svi stanovnici sela i sada je on svačiji prijatelj.

Priča o ovom psu je slična priči Hačiko, koju možete pročitati na sledećem linku: Hačiko - simbol vernosti